Овочевий бульйон ідеальна основа для супів та соусів

Простий рецепт ароматного овочевого бульйону від Синього Кота

Привіт, подорожній!
Заходь, сідай де зручно. Ти, мабуть, шукаєш чогось смачного. Сьогодні я поділюсь з тобою рецептом овочевого бульйону з якого можна наготувати багато смачного. Тому що він є основую багатьох страв у моїй кухні. 
Пер тим як розпочати треба відібрати найкращі овочі: моркву, селеру, цибулю, порей. Кожен інгредієнт додає свій смак і аромат. 
А якщо обсмажити моркву та цибулю до темної скоринки, то вони віддають бульйону свій аромат, роблячи його більш насиченим.
Після довгого томління на повільному вогні, бульйон набуває прозорості та багатого смаку. Його можна використовувати як основу для супів, соусів або просто насолоджуватись ним у чистому вигляді.

Інгредієнти

Вода 2 л.

Вода 2 л.

Морква 3 шт. (маленькі )

Морква 3 шт. (маленькі )

Цибуля ріпчаста біла 1 шт. (маленька )

Цибуля ріпчаста біла 1 шт. (маленька )

Корінь петрушки 1 шт. (Середній )

Корінь петрушки 1 шт. (Середній )

Селера 1 шт. (шматок розміром з мандарин)

Селера 1 шт. (шматок розміром з мандарин)

Цибцля порей (10 см)

Цибцля порей (10 см)

Стебла селери 3 шт.

Стебла селери 3 шт.

Часник (1/3 головки )

Часник (1/3 головки )

Сушені гриби 2 шт.

Сушені гриби 2 шт.

Лавровий лист 2 шт.

Лавровий лист 2 шт.

Духмяний перець 3 шт.

Духмяний перець 3 шт.

Перець чорний горошком 1 ч. ложка

Перець чорний горошком 1 ч. ложка

Сіль 1 Ст. ложка

Сіль 1 Ст. ложка

Збережи інгридієнти

Крок 1: Підготовка овочів

Очисть 3 маленькі моркви, 1 маленьку цибулину, середній корінь петрушки, шматочок кореня селери (розміром з мандарин), шматок цибулі-порею (10 см), 3 стебла селери. 
Промий овочі під проточною водою. 
Наріж моркву, корінь петрушки та селери на великі шматки. Цибулину розріж навпіл, порей та стебла селери наріж на великі шматки.

Крок 2: Обсмажування овочів

Розігрій велику пательню на середньому вогні без додавання олії. Виклади на пательню нарізану моркву та цибулю. Обсмажуй овочі до золотистої скоринки, з усіх боків

Крок 3: Варіння бульйону

У велику каструлю (об'ємом не менше 4 літрів) налий 2 літри води. Додай обсмажені овочі, нарізані корінь петрушки, селери, порей, стебла селери. 
Додай 1/3 головки часнику (розрізаної навпіл), 2 сушені гриби, 2 лаврові листи, 3 зерна запашного перцю, 1 чайну ложку перцю горошком, 1 столову ложку солі.
Доведи до кипіння на середньому вогні. Зменш вогонь до мінімуму та вари бульйон під кришкою протягом 2 годин.

Крок 4: Проціджування та зберігання

Після варіння зніми каструлю з вогню та дай бульйону настоятися 15-20 хвилин. Проціди бульйон через сито або марлю, видаляючи овочі та спеції. Остуди бульйон до кімнатної температури. Розлий бульйон по контейнерах або пакетах для заморожування. Зберігай у холодильнику до 3 днів або заморожуй для тривалого зберігання.

Деякі поради

Обсмажування овочів без олії надає бульйону глибшого смаку.

Додай сушені гриби для більш насиченого аромату.

Заморожуй бульйон порціями для зручності використання

Завершення

Якщо тобі зайшов цей овочевий бульйон — не забудь зберегти рецепт собі, бо він знадобиться не раз. І поділись ним із тими, хто вміє цінувати справжню домашню їжу. Готуй із задоволенням і заходь ще до таверни «Синій Кіт» — тут завжди знайдеш щось смачне і просте. До зустрічі, друже