Привіт, подорожній!
Сідай ближче, налий собі щось попити, а як голодний — то й перекусити візьми. Бо розповім тобі за рецепт, від якого точно слинка потече і в шлунку забурчить.
А мова піде про фарширований батон, і так буває. Бо з нього можна не тільки канапки зі шпротами робити, або в молоці замочити, щоб фаршу на котлети більше було. Але от зробити смакоту з хрумкою скоринкою, де соковита начинка з шинки та овочів та аромат спецій створюють неповторний смак, який запам'ятається надовго.
Я цей рецепт відкрив випадково, ще коли таверна була просто напівзгнила хижа в лісі. В коморі — нічого особливого: батон, вже не першої свіжості, шмат копченої шинки, недогризок перцю, помідор і твердий сир, що втік був з мишоловки. Ну й пару ложок сметани, бо хто ж без неї...
Не довго думаючи, вирізав я з батона серце, змішав усе, що було, запхав туди, загорнув у фольгу й сунув у піч. І поки я грів лапи біля вогню, таверну наповнив такий аромат, що навіть нежить з сусіднього кургану прийшла нюхати повітря біля вікна.
Коли ж дістав ту хрумку, гарячу паляницю з соковитою начинкою, відрізав шматочок, а в від нього аромат неймовірний, і сирок так і тягнеться ниточками. Тож я собі швиденько чарочку до країв влив, випив і закусив. Як мені добре стало, тепло і ситно. Красот!
Хочеш перевірити? Ну то тягни лапи до кухні та берися до справи, зроби цей батон сам.