Польша

150
г.
2
шт.
1
шт.
50
г.
00:10
Польша
150
г.2
шт.1
шт.50
г.Привіт, подорожній! Я завжди кажу: хочеш, щоб риба заграла всіма смаками — змайструй до неї польський соус. Простий, як двері до пивниці, але делікатний і смачний, аж сам чорт злизав би з пательні.
Цей соус родом, як не дивно, з Польщі, але в нас його вподобали давненько, ще з тих часів, як кухарі готували зі свічками в зубах. Готується на вершковому маслі, з яйцями, ще трішки зелені й лимонного соку — і вуаля, маєш той самий магічний прикол, що перетворює звичайну відварну рибку на справжню ресторанну страву.
Візьми 2 яйця та закинь їх до каструльки з водою. Доведи до кипіння, потім вари ще 8-10 хвилин. Злий гарячу воду, залий холодною, остуди та обережно почисть. Далі наріж яйця дрібно або розтовчи виделкою — аби мали текстуру, а не кашу.
У невеличкій сковорідці або каструльці з товстим дном розтопи 150 г вершкового масла на середньому вогні. Не дай йому закипіти — просто нехай стане рідким, як душа після келиха вина.
Додай подрібнені яйця у тепле масло. Зменш вогонь до мінімуму й перемішуй, аби все з'єдналося в однорідну масу. Тепло має ніжно обіймати яйця, а не кип'ятити їх вдруге.
Вичави пів лимона, має бути десь 1–2 чайні ложки соку. Влий у соус і перемішай. Посоли на смак, але не пересоли — пам’ятай, це не огірки.
Візьми 50 г свіжої петрушки, поріж дрібненько, і кинь у соус. Перемішай востаннє — і все, готово!