Фотографія страви під назвою Польський соус

Польський соус

Час приготування

00:10

Сезони

Польша

Польша

Інгредієнти

Масло вершкове
Масло вершкове

150

г.
Яйця курячі
Яйця курячі

2

шт.
Лимон
Лимон

1

шт.
Петрушка
Петрушка

50

г.
Сіль
Сіль
На смак
Збережи інгридієнти

Ніжність у кожній ложці — вершковий соус для риби від старого кота

Привіт, подорожній! Я завжди кажу: хочеш, щоб риба заграла всіма смаками — змайструй до неї польський соус. Простий, як двері до пивниці, але делікатний і смачний, аж сам чорт злизав би з пательні.

Цей соус родом, як не дивно, з Польщі,  але в нас його вподобали давненько, ще з тих часів, як кухарі готували зі свічками в зубах. Готується на вершковому маслі, з яйцями, ще трішки зелені й лимонного соку — і вуаля, маєш той самий магічний прикол, що перетворює звичайну відварну рибку на справжню ресторанну страву.

Інструкції

Крок 1: Відвари яйця

Візьми 2 яйця та закинь їх до каструльки з водою. Доведи до кипіння, потім вари ще 8-10 хвилин. Злий гарячу воду, залий холодною, остуди та обережно почисть. Далі наріж яйця дрібно або розтовчи виделкою — аби мали текстуру, а не кашу.

Крок 2: Розтопи вершкове золото

У невеличкій сковорідці або каструльці з товстим дном розтопи 150 г вершкового масла на середньому вогні. Не дай йому закипіти — просто нехай стане рідким, як душа після келиха вина.

Крок 3: Засип яйця в масло

Додай подрібнені яйця у тепле масло. Зменш вогонь до мінімуму й перемішуй, аби все з'єдналося в однорідну масу. Тепло має ніжно обіймати яйця, а не кип'ятити їх вдруге.

Крок 4: Плесни лимонного соку

Вичави пів лимона, має бути десь 1–2 чайні ложки соку. Влий у соус і перемішай. Посоли на смак, але не пересоли — пам’ятай, це не огірки.

Крок 5: Засип петрушки

Візьми 50 г свіжої петрушки, поріж дрібненько, і кинь у соус. Перемішай востаннє — і все, готово!

Деякі поради

Ще рецепти