Україна

300
г.
30
г.
3
шт.
100
г.

00:20
Україна
300
г.30
г.3
шт.100
г.Привіт подорожній!
Оцей салат — мов старий товариш у таверні: простий, але завжди доречний 🍻. Коли час тисне, а гості вже на порозі, я хапаю плавлений сирок, кілька яєць і часник — і все, справа зроблена! Його ніжна, трохи пікантна текстура лягає на хлібчик, як ковдра в зимову ніч. А якщо трохи зелень додати — взагалі як у ресторані!
Я люблю подавати його в глиняній мисці з присипаним рубаною зеленню зверху.
Плавлений сирок.
Плавлений сирок натри на дрібній тертці. Можна використовувати як звичайний плавлений сирок, так і з добавками (наприклад, з зеленню або копченим смаком), це надасть салату додаткового колориту. Якщо сирок дуже м'який, перед натиранням потримай його деякий час в морозилці.
Часник.
Очисть кілька зубців часнику (залежно від того, наскільки пікантним хочеш зробити салат), потім натри його на дрібній тертці. Якщо любиш, щоб часник був м'якшим, його можна подрібнити ножем або навіть використовувати прес для часнику. Смак буде ніжніший, якщо не переборщити з кількістю.
Яйця.
Курячі яйця постав варитися до «крутих» — близько 10-12 хвилин, щоб жовток був твердий. Після варіння, залий яйця холодною водою, це облегшить їх чищення. Коли вони вистигнуть, очисть та натри на дрібній на тертці.
Всі підготовлені інгредієнти (натерті плавлений сирок, часник і яйця) склади в глибоку миску. Добре перемішай між собою, щоб часник рівномірно розподілився по сирку та яйцях.
Додай майонез (близько 100 г, але можна і трохи більше або менше, залежно від того, наскільки кремовим хочеш отримати салат). Тепер додай сіль і чорний перець на смак.
Все змішай до однорідної маси. Якщо суміш виглядає занадто густо, можна додати трохи сметани або грецького йогурту, це надасть більш кремовий вид салату.
Переклади салат у сервірувальну тарілку або салатник. Якщо хочеш, можна подати на листі салату або викласти в форму, щоб був гарний вигляд при подачі.
Можна додати трохи рубаної зелені (петрушки або кропу) для свіжості та кольору. Крім того, можна зверху додати часточки натертого вареного яйця або навіть кілька зерен червоного перцю для яскравості.
Для гарної подачі можна також включити скибочки хліба або крекери, на які зручно накладати салат.