Україна
01:10
Україна
Привіт, подорожній!
Хочу запропонувати тобі справжній весняний рецепт — зелений борщ зі шпинатом. Це смачна й дуже корисна страва.
Сам подумай: ніжний, соковитий шпинат створює особливу текстуру, трішечки часничку для аромату, лимонний сік — щоб підкислити. А в кінці — в тарілочці борщу, посередині — ложечка сметани й половинка вареного яєчка…
Ну як, слинка вже активувалась? 😏
Ну то до роботи!
Очисть 2 середні картоплини та наріж їх кубиками приблизно 1×1 см.
Очисть 2 морквини, натри їх на великій тертці.
1 цибулину подрібни дрібними кубиками.
2 зубчики часнику очисть, дрібно наріж або натри на дрібній тертці.
Якщо використовуєш свіжий шпинат (250 г), ретельно промий його, видали товсті стебла та поріж листя грубо — шматками по 3–5 см.
Якщо шпинат заморожений — просто розморозь його трохи або додавай прямо в борщ без попередньої підготовки.
Візьми відварене м’ясо з бульйону, наріж його невеликими шматочками.
У каструлю налий 1,5 л м’ясного бульйону. Доведи до кипіння.
Додай нарізану картоплю, вари 10 хвилин на середньому вогні.
Засип в каструлю моркву й подрібнену цибулю. Вари ще 10 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
Вкинь підготовлене м’ясо в каструлю. Перемішай, дай борщу покипіти ще 5 хвилин.
Засип шпинат. Вари 5–7 хвилин, поки він повністю не розм’якне і не стане м’яким, наче лісовий мох після дощу.
Додай подрібнений часник, сіль на смак (приблизно 1–1.5 ч.л., якщо бульйон не солоний). Вичави трохи лимонного соку — на смак, буквально кілька крапель, щоб дати легку весняну кислинку 🍋
Дайте борщу постояти 10 хвилин під кришкою, щоб смаки "поспілкувались між собою", як добрі сусіди в суботу ввечері 😄
Паралельно звари 2 курячих яйця в круту (10 хвилин), очисть, розріжте навпіл. Подрібни кріп і петрушку для подачі.
Розлий гарячий зелений борщ у тарілки. Додай по половинці вареного яйця, ложку сметани й щедру жменю свіжої зелені. За бажанням подай зі свіжим хлібом, грінками або пампушками.