Угорщин

500
г.
100
г.
50
г.
50
г.
150
г.
200
г.
60
г.
90
г.
50
г.

3
г.
3
г.
1
г.
0.5
г.
2.5
л.
01:00
Угорщин
500
г.100
г.50
г.50
г.150
г.200
г.60
г.90
г.50
г.3
г.3
г.1
г.0.5
г.2.5
л.Привіт друже!
Чи любиш ти гострі страви? Якщо так, то цей рецепт саме для тебе. Курячий суп по-угорськи це гостра, ароматна і що головне дуже смачна страва. Готувати його не складно, спочатку приготуєш особливий наваристий курячий бульйон який вариться із застосуваннями як самої курки, так і її тельбухів. Далі в бульйоні варяться овочі та гриби які надають особливий аромат. Під кінець додаються спеції, які надають страві особливу гостроту.
Зацікавив? Тож до справи!
Почни з ретельного промивання курячого м'яса і тельбухів під проточною водою.
Якщо є зайвий жир чи плівки на м’ясі, акуратно їх зріж. Поклади м'ясо в миску і залий холодною водою. Залиш його так на 10 хвилин, щоб частково очистити від зайвих домішок. Після цього водою зливай.
Поклади куряче м'ясо і тельбухи в велику каструлю. Залий їх 2,5 літрами холодної води. Включи середній вогонь і доведи воду до кипіння.
Після того як з’явиться піна на поверхні, обережно знімай її шумівкою. Це допоможе зробити бульйон прозорим.
Коли вода закипить, додай 1 ч. л. солі та зменш вогонь до мінімуму.
Вари приблизно 30-40 хвилин, за цей час м'ясо має стати м'яким. Не забувай постійно знімай піну, якщо вона знову з’явиться.
Поки вариться бульйон, готуй засмажку, яка додасть супу густоти та аромату.
У сковорідці розтопи 30 г вершкового масла на середньому вогні.
По трішки додай борошно, але не забувай постійно мішати, щоб уникнути утворення грудочок. Смажити потрібно до того, поки борошно не стане золотистого кольорую Це приблизно 3-5 хвилин.
Далі всип ½ ч. л. каєнського перцю.
Важливо постійно помішувати, щоб засмажка не пригоріла.
Коли засмажка готова, поступово додавай гарячий бульйон з каструлі в сковорідку, не забуваючи перемішувати. Це потрібно для того, щоб борошно розчинилося в рідині без грудочок.
Коли всі інгредієнти змішаються, вилий отриману суміш у каструлю з бульйоном. Постійно помішуй, щоб консистенція була рівною.
Тепер займись овочами та грибами.
Очищену моркву наріж соломкою або натри на великій тертці.
Цибулю очисть і наріж дрібними кубиками.
Гриби добре промий, обсуши та наріж скибочками.
У сковорідці розігрій 30 г вершкового масла на середньому вогні.
Спочатку обсмаж цибулю до прозорості (приблизно 2-3 хвилини).
Потім додай моркву і смаж 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
Далі додай гриби та обсмажуй 5-6 хвилин.
Наприкінці додай 1 нарізаний стручок червоного чилі та смаж ще 2 хвилини.
Тепер дістань з бульйону куряче м’ясо, залиши його вистигати.
Овочі поклади у каструлю, додай ½ ч. л. меленого імбиру, ½ ч. л. гострої паприки та ¼ ч. л. меленого чорного перцю. Ретельно перемішай всі інгредієнти в каструлі. Доведи суп до кипіння, потім зменш вогонь до мінімуму і залиш варити ще 15-20 хвилин.
Поки суп вариться, наріж м'ясо, якщо воно не дуже гаряче, шматочками середнього розміру і поверни його в суп.
Дрібно наріж петрушку і посип нею суп перед подачею.
Для яскравості та кольору додай ще дрібку гострої паприки.
Подавай суп гарячим з хрустким хлібом або грінками.