Це не той соус, де можна метушитись по кухні з пательнею в зубах. Все має бути під рукою:
- вершкове масло — 125 г
- жовтки — 2 шт.
- лимонний сік — 1 ст. ложка
- холодна вода — 1 ст. ложка
- сіль, білий перець
- вінчик (не електричний), металева миска, каструля для водяної бані
Акуратно відокрем жовтки, щоб у них не потрапило ні краплі білка. Жовтки мають бути кімнатної температури (якщо з холодильника — дай їм постояти 15 хвилин).
У маленькій каструльці розтопи вершкове масло на дуже малому вогні. Не давай йому кипіти! Просто розтопи до рідкого стану. Залиш його на теплому, щоб не застигло, але не перегрівай.
Вичави з половини лимона сік й проціди крізь ситечко.

