Замочити квасолю з вечора в холодній воді, промити, відварити до готовности. Наприкінці трохи підсолити, воду не виливати, стане в пригоді для бульйону.
Квасоля 80 г. (червона або біла)
Чорнослив 150 г. (без кісточки)
Буряк 250 г. (великий )
Морква 1 шт. (середня )
Цибуля ріпчаста біла 1 шт. (середня )
Капуста білокачанна 250 г.
Часник 3 (зубчики )
Олія 2 Ст. ложка
Томатна паста 1 Ст. ложка
Цукор 1 ч. ложка
Оцет 1 ч. ложка (або лимонного соку)
Лавровий лист 2 шт.
Сіль На смак
Перець чорний мелений На смак
Кінза (для подачі)
Петрушка (для подачі)
При бажанні
Сухі білі гриби 50 г.


