Україна

150
г.
3
шт.
50
г.
50
г.

01:00
Україна
150
г.3
шт.50
г.50
г.Привіт, друже.
Пропоную приготувати кульки закуски "Мімоза". Пам’ятаєш салат із часів совка, який дуже любили готувати наші бабусі на свята. О це те саме, але в іншій, цікавій формі. У цьому рецепті салат готується у вигляді кульок, які що правда хутко зникають, лише-но подай тарілку.
Всередині — ніжна рибна начинка з яйцями та сиром, а зверху — жовтки, який нагадує сонячну мімозу. Подавати потрібно з кропом і петрушкою — це важливо, адже гарний вигляд не менш значущий за смак!
Поклади 3 курячі яйця в невелику каструлю. Залий холодною водою так, щоб покривала яйця на 2–3 см. Постав на вогонь і доведи до кипіння.
Як тільки вода закипить, зменш вогонь до середнього й вари 10–12 хвилин.
Злий гарячу воду, одразу залий холодною й залиш охолоджуватись на 5–10 хвилин. Так шкарлупа легко очиститься.
Очисть яйця від шкаралупи. Обережно розділи яйця на білки та жовтки.
Відкрий банку тунця або сардин. Злий зайву рідину (якщо тунець у власному соку — ще краще). Переклади вміст у глибоку миску.
Розімни рибу виделкою до однорідної, пастоподібної консистенції. Видаляючи, якщо є, великі кісточки або тверді шматочки.
Візьми твердий сир. Натри на середній тертці. Так само натри відварені білки (не жовтки!) на середній тертці. Додай натертий сир і білки до риби в миску.
Додай до рибно-сирної маси приблизно 50 г майонезу (це ≈2 столові ложки).Майонез має бути дуже густий, інакше не сформуєш кульки. Добре перемішай ложкою або руками, щоб вийшла щільна, волога маса.
Вона повинна легко ліпитися, як пластилін. Якщо суміш розсипається, додай ще трохи майонезу (по чайній ложці), але не переборщи, інакше буде "каша".
Візьми трохи суміші (приблизно з чайну ложку з гіркою) й зліпи з неї щільну кульку розміром з волоський горіх (діаметр ≈3–4 см). Прокрути в долонях, щоб кулька була рівною. Повтори з усією масою. Має вийти 10–12 кульок.
Візьми жовтки. Натри їх на дрібній тертці, щоб вийшла легка, повітряна крихта. Розклади крихту на плоскій тарілці. Кожну кульку обережно обваляй у тертих жовтках. Можна трохи натиснути, щоб жовток добре прилип. Вийде гарна "мімоза" з пухнастою жовтою шубкою 😊.
Виклади кульки на тарілку або дерев’яну дощечку. Прикрась гілочками свіжого кропу й петрушки — як ніби це справжні квіти мімози.
Якщо готуєш заздалегідь, постав у холодильник мінімум на 30 хвилин.