Промий шматки гусятини під проточною водою. Поклади м'ясо у велику каструлю та залий холодною водою (щоб покривала м'ясо на 5 см). Постав каструлю на середній вогонь та доведи до кипіння.
Як тільки з’явиться піна, акуратно зніми її шумівкою, щоб бульйон був прозорим. Додай лавровий лист, перець горошком та трохи солі. Зменш вогонь до мінімального та вари приблизно 1,5 години.
Коли м’ясо стане м’яким, дістань його з каструлі та дай охолонути. Відокрем м’ясо від кісток та наріж невеликими шматочками.

Гусятина 1 кг.

Буряк 1 кг.

Морква 200 г. (2 штуки)

Капуста білокачанна 500 г.

Картопля 1 кг.

Часник 20 г. (4 зубчики)

Чорнослив 100 г.

Томатна паста 50 г. (2 столові ложки)

Лавровий лист 3 шт.

Перець чорний горошком 5 шт.

Сіль На смак

Вода 3 л.

Кріп Пучок

Петрушка Пучок