Україна

1
кг.
1
кг.
200
г.
500
г.
1
кг.
20
г.
100
г.
50
г.
3
шт.
5
шт.

3
л.

02:30
Україна
1
кг.1
кг.200
г.500
г.1
кг.20
г.100
г.50
г.3
шт.5
шт.3
л.У моїй таверні, що ховається в затишній долині між чернівецьких пагорбів, є страва, яку я готую, коли хочеться справжнього тепла. Борщ по-чернівецьки – це не просто суп. Це симфонія! Гусятина – м’яка, мов подушка. Солодкий бурячок. А чорнослив… от він тут як підпис старого чрапівника – додає глибини, загадки та трішки чарів.
Цей борщ готують не поспішаючи, з думкою про близьких, які зберуться за столом. І якщо тобі пощастить потрапити до «Синього Кота» на обід, то знай – цей борщ я варив не просто так. А для того, щоб на хвильку стало трохи тепліше на душі. І в животі теж.
Промий шматки гусятини під проточною водою. Поклади м'ясо у велику каструлю та залий холодною водою (щоб покривала м'ясо на 5 см). Постав каструлю на середній вогонь та доведи до кипіння.
Як тільки з’явиться піна, акуратно зніми її шумівкою, щоб бульйон був прозорим. Додай лавровий лист, перець горошком та трохи солі. Зменш вогонь до мінімального та вари приблизно 1,5 години.
Коли м’ясо стане м’яким, дістань його з каструлі та дай охолонути. Відокрем м’ясо від кісток та наріж невеликими шматочками.
Буряк очисть та натри на великій тертці.
Моркву очисть і натри на середній тертці або наріж дрібними кубиками.
Цибулю очисть та наріж дрібними кубиками.
Картоплю очисть і наріж кубиками приблизно 2×2 см.
Капусту нашаткуй тонкими смужками.
Чорнослив залий теплою водою та залиш на 20-30 хвилин, потім злий воду і злегка обсуши.
У глибокій сковорідці розігрій олію на середньому вогні. Додай нарізану цибулю та обсмаж до м’якості (близько 3 хвилин).
Додай моркву та обсмажуй ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
Додай натертий буряк, перемішай та обсмаж ще 2 хвилини.
Додай томатну пасту, добре перемішай та тушкуй ще 3-5 хвилин на слабкому вогні.
Вимкни вогонь та залиш засмажку настоятися.
Постав каструлю з бульйоном на середній вогонь, доведи до кипіння. Додай картоплю та вари 10 хвилин.
Додай нашатковану капусту, натертий буряк та чорнослив. Перемішай.
Вари овочі ще 10 хвилин на середньому вогні.
Додай у каструлю підготовлене м’ясо гусятини. Поклади засмажку, добре перемішай. Посоли борщ на смак, додай подрібнений часник.
Вари борщ ще 5-7 хвилин, щоб всі інгредієнти обмінялися смаками. Вимкни вогонь та залиш борщ настоятися під кришкою 20-30 хвилин.
Розлий борщ у глибокі тарілки. Додай ложку сметани в кожну порцію. Посип дрібно нарізаним свіжим кропом. Подай борщ з чорним хлібом або традиційними часниковими пампушками.