Швейцарія

1
шт.
4
л.
100
г.
100
г.
100
г.
100
г.
100
г.
2
шт.
30
г.
100
г.


01:30
Швейцарія
1
шт.4
л.100
г.100
г.100
г.100
г.100
г.2
шт.30
г.100
г.Одного зимового вечора, коли вітер свистів між шпаринами моєї таверни, а гноми гріли руки біля вогнища, я вирішив приготувати старий перевірений рецепт зі Швейцарських Альп. Курячий суп, який не просто гріє, а мов обіймає зсередини
Цей суп — не якийсь там “просто бульйончик”. Це — кремовий, ароматний еліксир для душі, з тонким сирним посмаком і ніжним курячим м’ясом, яке саме відпадає від кістки. Саме те, що треба, коли за вікном мороз, а всередині хочеться тепла й ситості.
Візьми цілу курку (якщо можеш — з домашнього господарства, так смачніше). Помий її під холодною водою, перевір на залишки пір’я. Якщо щось залишилося — обпалюй пір’я на відкритому вогні або просто обережно повидирай.
Поклади курку в каструлю розміром 3–4 літри, і залий холодною водою. Постав каструлю на середній вогонь і доведи до кипіння. Коли вода закипить, обов’язково зніми піну за допомогою шумівки. Піна — це все непотрібне, її треба прибрати.
Після того як зняв піну, зменшуй вогонь до мінімуму, щоб бульйон ледь кипів. Варити потрібно не менше 1 години, до того часу, поки м’ясо не стане ніжним, легко відділятиметься від кістки. Якщо треба — додай трохи води під час варіння, щоб все було під водою.
Поки вариться бульйон займись овочами, щоб дарма не сидіти. Очисть моркву, пастернак і селеру. Наріж їх на дрібні шматочки — чим дрібніше, тим швидше вони зваряться. Цибулю очисть від шкірки та наріж на дрібні кубики.
У велику миску відділи білки від жовтків. Тільки не забудь зберегти жовтки для сирної суміші.
Натри твердий сир на дрібній тертці. Краще, якщо це буде сир типу грюйєр або голландський — вони добре плавляться.
До білків додай натертий сир та борошно. Все добре перемішай до того, як маса стане однорідною і напіврідкою.
Коли курка вже зварена і м'яка, витягни її з каструлі. Та залиш її охолонути, а потім відокремиш м'ясо від кісток.
Тепер бульйон потрібно процідити. Використовуй дрібне сито або марлю, щоб очистити його від всіх дрібних частинок.
Додай підготовлені овочі в проціджений бульйон і вари на середньому вогні приблизно 15 хвилин. Овочі повинні стати м’якими, але не розвареними.
Як тільки овочі майже готові, повільно, тонкою цівкою, вливай сирну масу в киплячий бульйон. Постійно помішуй суп ложкою 🥄, щоб сир не згортався. Продовжуй варити ще 5 хвилин. Це допоможе сирній масі рівномірно розподілитись по всьому супу, створюючи чудову кремову текстуру.
У окремій мисці збиваємо жовтки зі сметаною до однорідної маси. Це додасть супу більш кремової текстури. Зменшуй вогонь до мінімуму і повільно вводь жовткову суміш у суп, постійно помішуючи. Не допускай кипіння після цього, інакше можна отримати в супі «яєчню» замість ніжної текстури. А воно тобі треба?
Наприкінці додавай дрібно нарізану петрушку 🌿 для свіжого аромату та яскравого кольору. Перемішай суп, поки зелень не розподілиться рівномірно.
Налий суп у глибокі тарілки 🍲, бажано — керамічні або глиняні. Зверху кожну порцію посип натертим сиром і петрушкою, але не багато для краси.
Подавай суп з підсмаженими грінками або свіжим хрустким хлібом.
Можеш ще влупити дрібку чорного перцю зверху або трохи гострого перцю чилі, якщо хочеш пікантного удару.