Візьми цілу курку (якщо можеш — з домашнього господарства, так смачніше). Помий її під холодною водою, перевір на залишки пір’я. Якщо щось залишилося — обпалюй пір’я на відкритому вогні або просто обережно повидирай.
Поклади курку в каструлю розміром 3–4 літри, і залий холодною водою. Постав каструлю на середній вогонь і доведи до кипіння. Коли вода закипить, обов’язково зніми піну за допомогою шумівки. Піна — це все непотрібне, її треба прибрати.
Після того як зняв піну, зменшуй вогонь до мінімуму, щоб бульйон ледь кипів. Варити потрібно не менше 1 години, до того часу, поки м’ясо не стане ніжним, легко відділятиметься від кістки. Якщо треба — додай трохи води під час варіння, щоб все було під водою.

